Bespaar geld met refurbished hardware

Moet je bijvoorbeeld voor je werk of onderneming nieuwe hardware aanschaffen, dan is het vaak even schrikken als je de totale prijs ziet. Hardware is vanzelfsprekend duur, zeker als je gaat voor hardware van een goede kwaliteit.

Het is echter lang niet altijd nodig om voor de nieuwste hardware te gaan. Met refurbished hardware kan een hoop geld bespaard worden, dat je weer aan andere belangrijke zaken kunt uitgeven.

Refurbished of tweedehands?

Refurbished wordt nog wel eens door de war gehaald met tweedehands en dat is een begrijpelijk verwarring. Refurbished is echter niet hetzelfde. Bij tweedehands hardware neem je simpelweg hardware over van een andere persoon, zonder dat er tussentijds iets is gebeurd met deze hardware.

Dit is niet het geval bij refurbished hardware. Refurbished is een Engels woord dat zoveel betekent als “gerenoveerd”.

Dit is dan ook het geval bij refurbished hardware: de hardware wordt gereinigd, zo nodig gerepareerd en cosmetisch mooier gemaakt. Met refurbished hardware haal je dus weliswaar gebruikt hardware in huis, maar wel hardware van een goede kwaliteit.

Is de batterij van een laptop bijvoorbeeld matig, dan wordt er een nieuwe batterij geïnstalleerd. Zo heb je geen last van een laptop die na een uur of twee alweer aan de kabel moet.

Prijzen refurbished hardware

Refurbished hardware is in principe duurder dan tweedehands hardware, simpelweg omdat er een renovatie heeft plaatsgevonden waarbij soms ook nieuwe onderdelen zijn gebruikt.

Hoeveel je precies betaalt verschilt per geval en hangt ook af van de graad van refurbishment. Sommige partijen gaan erg ver met het herstellen van hardware, terwijl andere partijen enkel de hardware reinigen.

Het is goed om dit vooraf te checken. Dit kun je meestal vinden in de veel gestelde vragen sectie of simpelweg door te mailen.

Vanzelfsprekend betaal je altijd aanzienlijk minder dan voor gloednieuwe hardware, dus je kunt altijd een hoop geld besparen, terwijl je de zekerheid hebt dat je nog even vooruit kunt met de hardware, wat bij tweedehands hardware in veel mindere mate het geval is.