Een SEO bureau inschakelen: wat kunnen zij voor jou betekenen?

SEO, search engine optimisation, is een onmisbare methode als je een succesvolle website wilt beheren en een SEO bureau neemt je dit uit handen. De Nederlandse term voor SEO is zoekmachine optimalisatie en het omvat alle werkzaamheden aan je website die je pagina’s een betere positie in de zoekmachine resultaten opleveren. En je weet zelf waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is dat jouw pagina bij de eerste resultaten terecht komt. Een plek op de tweede pagina of hoger zal je aanzienlijk minder bezoekers opleveren dan een positie in de top 5. Een SEO bureau regelt dat voor jou.

De verschillende diensten van een SEO bureau

Een SEO bureau biedt verscheidene diensten aan met als doel om jouw pagina’s hoger te doen scoren in de zoekmachine resultaten. Het doel is om enkele van jouw pagina’s in de top 5 te krijgen als er een relevant zoekwoord wordt ingetypt. De eerste 5 resultaten leveren namelijk aanzienlijk meer bezoekers op dan de posities daarboven. Om dat te doen bieden SEO bureaus een aantal verschillende diensten aan.

  • SEO technische diensten: SEO techniek heeft alles te maken met de werking van je website. Hoe beter dit in orde is, hoe beter hij draait en hoe sneller de zoekmachines je voorrang geven. Voorbeelden van werkzaamheden binnen SEO techniek zijn: het toevoegen van de juiste veiligheidscertificaten, werken aan de laadsnelheid van je pagina’s, het opzetten van een goede structuur en het verwijderen van foutmeldingen.
  • SEO content: SEO content is een groot onderdeel van SEO en het omvat alle werkzaamheden die gedaan worden aan de inhoud van je pagina’s. Enkele voorbeelden van SEO content zijn: het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek, het schrijven van gestructureerde SEO teksten en metadata, het toevoegen van afbeeldingen en video’s en lokale SEO.
  • Linkbuilding: een SEO bureau kan je ook helpen met linkbuilding. Ze zorgen er dan voor dat jouw website een aantal kwalitatieve backlinks krijgt waarmee de autoriteit stijgt. En websites die als autoritair, relevant en betrouwbaar worden gezien, krijgen automatisch voorrang van de zoekmachines.

Andere werkzaamheden

Het bovenstaande lijstje geeft je een idee van wat een SEO bureau voor je kan doen. Daarnaast worden er door verschillende bureaus ook andere werkzaamheden aangeboden. Zo huur je ze in om je pagina’s te onderhouden, bijvoorbeeld door ze een x aantal uren per maand aan SEO te laten besteden. Sommige SEO bureaus bieden ook diensten aan op het gebied van zoekmachine adverteren, sociale media marketing of andere internet marketing methodes.

Ranking Masters | De SEO specialist van de Benelux!

SEO zelf doen

Je hoeft geen SEO bureau in te schakelen, want je kunt ook zelf met zoekmachine optimalisatie aan de slag. Dat bespaart je geld en je leert er veel van. Heb je het eenmaal onder de knie, dan houd je het zelf bij. Het probleem is dat je dan wel erg veel tijd kwijt bent en dat je niet altijd dezelfde successen boekt. SEO uitbesteden aan een SEO bureau levert sneller resultaat op en zal je daarom geld besparen.