Website bouwers die aan je imago denken

Wanneer je als ondernemer een website gaat laten bouwen wil je natuurlijk dat deze overeenkomt met je imago. Het zou namelijk zonde zijn als de website bouwer een andere uitstraling aan de website geeft dan dat jij met je bedrijf wilt uitstralen. Daarom is het belangrijk dat als je een website gaat laten maken, je let op wie dat doet (de website bouwer) en hoe deze dat doet. Is er ruimte voor het imago van je bedrijf?

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een website?

Online visitekaartje

Een website is in eerste instantie een online visitekaartje, het is daarom logisch dat deze een identiteit hoort uit te stralen die overeenkomt met je eigen identiteit. Let er daarom op dat je een website laat bouwen die op maat gemaakt wordt. Een template website kan in eerste instantie goedkoper lijken, maar op de lange termijn komen er uit ’originele’ websites meer conversies dan uit template websites. Een op maat gemaakte website kun je dus zien als een soort van investering.

Vindbaarheid

Ten tweede is het belangrijk dat je website goed vindbaar is in Google. Je kan namelijk wel een hele mooie website hebben, maar wanneer daar geen bezoekers op komen heb je er helemaal niks aan. Wanner je een website gaat laten maken is het dus handig om eerste even na te vragen of de website bouwer rekening houdt met de vindbaarheid in Google.

Gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijke website is essentieel voor een hoge conversieratio. Wanneer de laadsnelheid van de website erg laag ligt of wanneer knoppen niet werken naar behoren zullen websitebezoekers waarschijnlijk snel afhaken en naar een andere aanbieder van eenzelfde dienst of product op zoek gaan. Daarom is het belangrijk dat het met de techniek van de website goed zit.

Meertalig

Onderdeel van de gebruiksvriendelijkheid is ook het hebben van een meertalige website. Wanneer je bedrijf in Nederland gevestigd is loop je internationale conversies mis wanneer de content op de website alleen in het Nederlands is.

Wanneer je dus niet alleen gericht bent op de Nederlandse markt, maar dus ook op de internationale markt, doe je er goed aan om de website ook in een veel gesproken taal als het Engels aan te bieden. Hierdoor zul je een breder publiek aanspreken en daarmee de kans op conversies vergroten.

Hoe vind ik een goede website bouwer?

Wanneer je besloten hebt om een website te laten bouwen wil je natuurlijk dat dit zo goed, maar liefst ook zo goedkoop, mogelijk gebeurt. Zoals ik in de vorige alinea al aangaf kun je een website zien als een soort van investering. Wees er daarom niet bang voor om wat meer te betalen aan een website bouwer als deze hiervoor meer kwaliteit kan leveren.

Om tot een weloverwogen beslissing te komen kan het handig zijn om meerdere offertes bij website bouwers aan te vragen. Deze kun je vervolgens op basis van kwaliteit en prijs vergelijken (in die volgorde) om op die manier tot een goede beslissing te komen.

Bron: https://www.scrolla.nl/